Kezdő
Koncertek
Kapcsolat

Múltbeli koncertek, alkalmak

« korábbi évek
későbbi évek »

Adventi zenés istentisztelet

2014. december 14.  vasárnap   10:00
Rákospalota-Újvárosi református templom
Karácsony közeledtével kórusunk repertoárjából adventi, karácsonyi hangulatú művekkel ajándékozzuk meg az istentisztelet résztvevőit.

Requiem hangverseny

2014. november 23.  vasárnap   17:00
Budapest, Pozsonyi úti református templom
A két kórus megismétli a november 9-i közös hangversenyt a Hálaadás Kórus otthonában. A műsoron Fauré-, Poulenc- és Duruflé-motetták mellett ismét megszólal Maurice Duruflé Requiemje. Az oratorikus mű két énekes szólistája Janovicz Zsófia és Antóni Norbert, az orgonaszólamot Pálúr János játssza.

Musica Nostra jubileumi koncert

2014. november 16.  vasárnap
Budapest, Szent Imre Gimnázium díszterme
Kórusunk Fauré-, Poulenc- és Duruflé-műveket énekel. Vezényel másodkarnagyunk, Györffy Katalin, aki egyben a jubiláló Musica Nostra tagja is.

Hangverseny

2014. november 09.  vasárnap   19:00
Budapest, Budapest-Zuglói Páduai Szent Antal-plébániatemplom
A Psalterium Hungaricum közös hangversenyt ad a Pozsonyi úti Hálaadás Kórussal. A műsorban kórusunk néhány francia motettát énekel, a két énekkar pedig együtt adja elő Maurice Duruflé Requiem című művét. Az oratorikus mű két énekes szólistája Janovicz Zsófia és Antóni Norbert, az orgonaszólamot Pálúr János játssza.

Ars Sacra Fesztivál - Egyházak közös zenei áhítata

2014. szeptember 21.  vasárnap   15:00
Szent István Bazilika, Budapest
A katolikus, evangélikus, református és zsidó egyház zenészei énekelnek bibliai szövegű, saját egyházukra jellemző stílusú énekeket, kórusműveket. A rendezvény jelmondata idézet XXIII. János pápától: "Ne azt keressük, ami elválaszt, hanem azt, ami összeköt."

Református Énekek

2014. június 28.  szombat   19:30
Művészetek Palotája, Budapest
A Református Énekek koncertek idei előadását is a Művészetek Palotájában tartják, ahol a bel- és külföldi magyar kórusokkal együtt énekel a református közönség is. A nagyszabású eseményre az ország minden tájáról érkeznek a reformátusok, akik meg is töltik a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem nézőterét.

A Biblia mindenkié! - Új Biblia fordítás ünnepe

2014. április 27.  vasárnap   18:00
Budapest, Budavári evangélikus templom
Egy új Biblia fordítás alkalmából zenés áhítattal egybekötött ünnepség lesz, melyen kórusunk bibliai szövegű énekeket fog énekelni. Gárdonyi Zoltán kórusművei közül a 73. és a 33. zsoltár egy-egy versére írt kórusművét adjuk elő.

Istentiszteleti szolgálat

2014. április 27.  vasárnap   10:00
Mezőcsát, református templom
Éneklés a református istentiszteleten. A mezőcsátiak kedves meghívására ismét ellátogatunk egy istentiszteletükre, hogy a közelmúltban tanult kórusművekkel vigyük közelebb Istenhez a résztvevők lelkét.

Mise istentiszteleti szolgálat

2014. február 16.  vasárnap   10:45
Budapest, Szent Imre templom
Kovács Szilárd ifjú zeneszerző Magyar miséjével, majd Palestrina, Schütz, Lassus régizenene-szerzők zsoltáraival, valamint bibliai szövegű magyar nyelvű énekekkel örvendezteti meg a kórus a mise résztvevőit.

Koncert Bach: Fürchte dich nicht motettájával

2014. január 11.  szombat   18:00
Kelenföldi Evangélikus templom
Az első koncertünket 2014-ben a Kelenföldi Evangélikus gyülekezet meghívására Bach: Fürchte dich nicht motettájával kezdjük. E nagyszabású kórusmű mellett néhány zsoltárszövegre írt régizenei darabot éneklünk Schütztől, Palestrinától, Lassustól.