Kezdő
Koncertek
Kapcsolat

Múltbeli koncertek, alkalmak

« korábbi évek
későbbi évek »

Istentiszteleti szolgálat

2022. november 20.  vasárnap   10:00
Szekszárdi Református Egyházközség
Adventre készülődve kórusunk a szekszárdi református gyülekezetbe látogat. Az istentisztelet keretében gyülekezeti ének feldolgozásokat éneklünk. A Kodály Zoltán által feldolgozott Veni, veni Emmanuel kezdetű Adventi ének immár az új református énekeskönyvbe is bekerült magyar nyelven. Ennek örömére szívesen elénekeljük ezt a kórusművet is a gyülekezetnek, hátha kedvet kapnak megtanulni ezt a régi-új énekünket.

Nemzetközi himnológiai kongresszus

2022. szeptember 16.  péntek   19:30
Budapest-Kálvin téri reformatus templom
Kórusunk kortárs zeneszerzők műveit énekli a himnológiai kongresszus résztvevőinek és a kedves érdeklődő hallgatóknak. A gyülekezeti énekekre írt művek közül kettőnek ez lesz az ősbemutatója: Mike Ádám és Virágh András Gábor kórusunknak és Arany János karnagyunknak ajánlotta a frissen elkészült művét, melyet nagy örömmel fogadtunk és éneklünk el.

Istentiszteleti szolgálat

2022. augusztus 21.  vasárnap   10:00
Nagykőrös, református templom
Kórustáborunk végén szeretnénk megajándékozni a nagykőrösi gyülekezetet néhány kórusmű éneklésével.

Református Énekek

2022. június 25.  szombat   19:30
Művészetek Palotája, Budapest
Pár év szünet után ismét együtt énekelhetünk a MüPában az ország minden tájáról összehívott református kórusokkal. Idén már a 2021-ben kiadott új Református Énekeskönyvből tanulunk régi és új énekeket, amiket a közönség is néha velünk énekelhet.

Köztársasági elnök beiktatása előtti ökumenikus istentisztelet

2022. május 14.  szombat   09:30
Budapest-Kálvin téri református templom
Novák Katalin, új köztársasági elnökünk a beiktatási ceremónia első eseményeként a magyarországi egyházak áldását kéri munkájára egy ökumenikus istentisztelet keretében. Ezen a kitüntetett eseményen kórusunk is énekelhet egy Istent dicsérő, örvendező kórusművet. Az istentisztelet nyilvános és a televízió is élőben közvetíti.

Jubileumi koncertünk

2022. április 24.  vasárnap   17:00
Budapest-Fasori Református Templom
Kórusunk fennállásának 20. évfordulóját tavaly szerettük volna megünnepelni, de a vírus helyzet miatt el kellett halasztanunk. Hála Istennek, idén tavasszal megtarthatjuk a 20+1 éves jubileumi koncertünket. Húsvéti időszak lévén több bűnbánati éneket éneklünk, és Istent dicsérő zsoltárokat, bibliai szövegű énekeket. A 100. zsoltárt szeretnénk ha a gyülekezet illetve a közönségben megbújó régi tagjaink is velünk együtt énekelnék.

Istentiszteleti szolgálat virágvasárnapon

2022. április 10.  vasárnap   10:00
Budakalászi Református Gyülekezet
Kórusunk aktuális repertoárjából éneklünk, zsoltárokat, bibliai szövegű énekeket virágvasárnapon. Böjti, bűnbánati és Urunkat dicsérő énekek is szerepelnek műsorunkon. Köszönjük a gyülekezet kedves meghívását!

Ünnepi zenés megemlékezés Kodály Zoltán halálának 55. évfordulóján

2022. március 07.  hétfő   18:00
Budapest, Mátyás templom
A Budavári Nagyboldogasszony templomban (Mátyás templom) minden évben megemlékeznek Kodály Zoltánról, halála évfordulóján egy szentmisén. Idén több kórust is meghívtak, melyekkel együtt énekeljük Kodály Magyar mise című művét és a 114. genfi zsoltárt orgonakísérettel.