Kezdő
Koncertek
Kapcsolat

Múltbeli koncertek, alkalmak

« korábbi évek
későbbi évek »

Adventi koncertünk

2022. december 11.  vasárnap   16:00
Szabadszállási Református Egyházközség
Református énekfeldolgozások és különlegességnek számító kórusművek is szerepelnek az adventi koncertünk műsorán. Gárdonyi Zsolt nyolcszólamú kórusműveinek dús hangzása és Kodály egyszerű egyszólamú énekből kórusművé formált művei mellett Mike Ádám és Horváth Márton Levente mai fiatal zeneszerzők egy-egy gyöngyszeme is felcsendül kórusunk előadásában.

Istentiszteleti szolgálat

2022. november 20.  vasárnap   10:00
Szekszárdi Református Egyházközség
Adventre készülődve kórusunk a szekszárdi református gyülekezetbe látogat. Az istentisztelet keretében gyülekezeti ének feldolgozásokat éneklünk. A Kodály Zoltán által feldolgozott Veni, veni Emmanuel kezdetű Adventi ének immár az új református énekeskönyvbe is bekerült magyar nyelven. Ennek örömére szívesen elénekeljük ezt a kórusművet is a gyülekezetnek, hátha kedvet kapnak megtanulni ezt a régi-új énekünket.

Nemzetközi himnológiai kongresszus

2022. szeptember 16.  péntek   19:30
Budapest-Kálvin téri reformatus templom
Kórusunk kortárs zeneszerzők műveit énekli a himnológiai kongresszus résztvevőinek és a kedves érdeklődő hallgatóknak. A gyülekezeti énekekre írt művek közül kettőnek ez lesz az ősbemutatója: Mike Ádám és Virágh András Gábor kórusunknak és Arany János karnagyunknak ajánlotta a frissen elkészült művét, melyet nagy örömmel fogadtunk és éneklünk el.

Istentiszteleti szolgálat

2022. augusztus 21.  vasárnap   10:00
Nagykőrös, református templom
Kórustáborunk végén szeretnénk megajándékozni a nagykőrösi gyülekezetet néhány kórusmű éneklésével.

Református Énekek

2022. június 25.  szombat   19:30
Művészetek Palotája, Budapest
Pár év szünet után ismét együtt énekelhetünk a MüPában az ország minden tájáról összehívott református kórusokkal. Idén már a 2021-ben kiadott új Református Énekeskönyvből tanulunk régi és új énekeket, amiket a közönség is néha velünk énekelhet.

Köztársasági elnök beiktatása előtti ökumenikus istentisztelet

2022. május 14.  szombat   09:30
Budapest-Kálvin téri református templom
Novák Katalin, új köztársasági elnökünk a beiktatási ceremónia első eseményeként a magyarországi egyházak áldását kéri munkájára egy ökumenikus istentisztelet keretében. Ezen a kitüntetett eseményen kórusunk is énekelhet egy Istent dicsérő, örvendező kórusművet. Az istentisztelet nyilvános és a televízió is élőben közvetíti.

Jubileumi koncertünk

2022. április 24.  vasárnap   17:00
Budapest-Fasori Református Templom
Kórusunk fennállásának 20. évfordulóját tavaly szerettük volna megünnepelni, de a vírus helyzet miatt el kellett halasztanunk. Hála Istennek, idén tavasszal megtarthatjuk a 20+1 éves jubileumi koncertünket. Húsvéti időszak lévén több bűnbánati éneket éneklünk, és Istent dicsérő zsoltárokat, bibliai szövegű énekeket. A 100. zsoltárt szeretnénk ha a gyülekezet illetve a közönségben megbújó régi tagjaink is velünk együtt énekelnék.

Istentiszteleti szolgálat virágvasárnapon

2022. április 10.  vasárnap   10:00
Budakalászi Református Gyülekezet
Kórusunk aktuális repertoárjából éneklünk, zsoltárokat, bibliai szövegű énekeket virágvasárnapon. Böjti, bűnbánati és Urunkat dicsérő énekek is szerepelnek műsorunkon. Köszönjük a gyülekezet kedves meghívását!

Ünnepi zenés megemlékezés Kodály Zoltán halálának 55. évfordulóján

2022. március 07.  hétfő   18:00
Budapest, Mátyás templom
A Budavári Nagyboldogasszony templomban (Mátyás templom) minden évben megemlékeznek Kodály Zoltánról, halála évfordulóján egy szentmisén. Idén több kórust is meghívtak, melyekkel együtt énekeljük Kodály Magyar mise című művét és a 114. genfi zsoltárt orgonakísérettel.