Kezdő
Koncertek
Kapcsolat

Múltbeli koncertek, alkalmak

« korábbi évek
későbbi évek »

Egyházzenei koncert a Néprajzi Múzeumban - Ars Sacra Fesztivál

2023. szeptember 23.  szombat   18:00
Néprajzi Múzeum, Budapest
Kórusunk Tímár Sára népdalénekesnővel együtt énekel régi, de ma is aktuális zsoltárokat Isten dicsőségére. A kórógyi vagy kalotaszegi népi változat után a reformáció kezdetén írt genfi zsoltár dallam négyszólamú kórusra írt feldolgozását szólaltatjuk meg. A belépés ingyenes.

Református Énekek XX.

2023. július 01.  szombat   19:30
Zeneakadémia, Budapest
A Református Énekek koncertsorozat jubilál idén. Ismét a Zeneakadémia fogadja be ezt az eseményt, mint a sorozat kezdetén. Idén már főként az újonnan a Református Énekeskönyvbe bekerült énekek alkotják a műsor magját, amelyből sok már ismerős lehet a gyülekezetbe járó közönségnek.

Jótékonysági koncert a Szent Ferenc Kórház javára

2023. június 19.  hétfő   18:40
Szent Ferenc Kórház, Budapest
Koncertünk az Istent dicsérő énekek mellett a Petőfi évhez is kapcsolódik.

Emlékkoncert a 30 éves a Károli Egyetem tiszteletére

2023. március 31.  péntek   19:30
Budapest, Zeneakadémia
Március 31-én, a Zeneakadémián tartandó emlékkoncert keretében kerül bemutatásra a Károli Gáspár Református Egyetem 30. évfordulójára komponált, Áldáskívánás című négyszólamú vegyeskarra és orgonára írt zenemű, melyet Gárdonyi Zsolt zeneszerző, orgonaművész, a Károli Gáspár Református Egyetem díszpolgára komponált. Az alkotás a magyar református „Áldás, békesség!” köszöntéssel keretezve a Károli-Biblia áldó igéit szólaltatja meg.

Pálúr János - 32 év távlatában - orgonakoncert

2023. március 08.  szerda   19:30
Budapest, Zeneakadémia
Pálúr János orgonaművésszel gyakran szerepel kórusunk koncerteken, akár a Fasori Zenés Estéken, akár önálló koncertjeinken vagy a Reformáció 500 koncertsorozat alkalmával. Ezért örömünkre szolgál, hogy élete egy fontos koncertjének megismétlésén énekelhetünk a Zeneakadémián.

Fasori Zenés Esték

2023. március 05.  vasárnap   17:00
Budapest-Fasori Református Templom
Pálúr János orgonakoncertjén a résztvevő kórusok összkara színesíti a koncert műsorát Gárdonyi Zoltán Dicsérő ének című művével. Ez a mű Pálúr János diplomakoncertjén hangzott el 32 évvel ezelőtt, amit most szeretne megismételni az orgonaművész. Kórusunk mottójául is ebből a darabból választotta mottóját: Művem a Királynak szól - ami a 45. zsoltár 2. verse.