Kezdő
Koncertek
Kapcsolat

Múltbeli koncertek, alkalmak

« korábbi évek
későbbi évek »

Református tanévnyitó istentisztelet

2019. szeptember 01.  vasárnap   10:00
Mezőtúri református templom
Ünnepi tanévnyitó istentiszteleten éneklünk együtt a Debreceni Kántussal és a Mezőtúri Református Felnőttkórussal. A Mezőtúri Református Kollégium fennállásának 490. évfordulója alkalmából adunk hálát Istenünknek a felújított templomért és a kollégium megújult épületeiért a református tanévnyitó istentisztelet keretében.

Református Énekek XVIII.

2019. június 29.  szombat   19:30
Budapest, Művészetek Palotája, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
A Református Énekek koncertsorozat református énekkincsünket kívánja élővé tenni és egyben megörökíteni az utókor számára a koncerten készült CD és DVD felvételekkel. Református énekeink Isten igéjét közvetítik bibliai szövegeikkel, melyeket a gyülekezet együtt vehet ajkára - ez hatalmas élményt jelent mindannyiunk számára. A több száz fős kórus és az orgona vezetésével a közönség is bekapcsolódhat a közös éneklésbe.

Istentiszteleti éneklés

2019. április 28.  vasárnap   10:00
Mezőcsáti református templom
A mezőcsáti református gyülekezet és Gazda István lelkipásztor mindig nagy szeretettel várja kórusunkat templomába. Zsoltárfeldolgozásokat, bibliai szövegű énekeket viszünk a gyülekezetnek, Goudimel, Gárdonyi Zsolt, Lechner, Miskinis és Nagy Attila tollából.

Közreműködés a torinói Valdese kórus koncertjén

2019. április 27.  szombat   18:00
Budapest-Fasori református templom
A torinói Coro Valdese nagy múltú protestáns énekkar, melyet a XIX. század második felében alapítottak, mai létszámuk kb. 40 főből áll, vezetőjük Maestro Walter Gatti. Repertoárjuk evangélikus barokk szerzők, mint Bach, Schütz, valamint XIX. és XX. századi szerzők műveiből áll. Gyakran énekelnek külföldön együttműködve más kórusokkal, így jutottak el Magyarországra a mi kórusunkhoz. Hasonló repertoárunk lévén könnyen találtunk közös műveket, amelyeket együtt énekelhetünk. Gárdonyi Dániel, az egyházzenész Gárdonyi család legifjabb orgonistája kíséri a kórusokat a fasori templom megújult orgonáján.

Jótékonysági koncert

2019. április 11.  csütörtök   19:00
Budapest, Duna Palota
Kórusunk közreműködik az All Nations Lions Club jótékonysági gálaestjén, melyen a Premontrei Női Kanonokrend nővéreinek zsámbéki gyerekek között végzett tevékenységét kívánják segíteni. A klub évek óta nagy anyagi segítséget nyújt az adományok által a gyerekek iskolai tanulmányaihoz, étkeztetésükhöz, egészségügyi vizsgálataikhoz. Reméljük, közreműködésünkkel idén is összegyűlik számukra a megfelelő anyagi keret.

Bach Mindenkinek Fesztivál

2019. március 23.  szombat   17:00
Budapest-Kálvin téri református templom lépcsője
Bach-korálokat éneklünk a Kálvin téri református templom lépcsőjén fúvószenekari kísérettel. A János passió gyönyörű koráljait német nyelven énekeljük közönségünknek, illetve a koráldallamokat velük együtt magyarul, ha csatlakozni szeretnének az énekléshez.

Zenés áhítat

2019. február 16.  szombat   17:00
Alsónémedi, Széchenyi István Általános Iskola díszterme
Az alsónémedi református gyülekezet év eleji csendesnapját minden évben egy zenés áhítattal zárja. Idén kórusunkat kérték fel énekelni. Műsorunkon Claude Goudimel, Kodály Zoltán, Farkas Ferenc zsoltár feldolgozásai is szerepelnek, valamint Duruflé és Schönberg bibliai szövegű énekei.