Kezdő
Koncertek
Kapcsolat

Múltbeli koncertek, alkalmak

« korábbi évek
későbbi évek »

Adventi istentiszteleti szolgálat

2016. december 04.  vasárnap   10:30
Budapest-Józsefvárosi református templom
Műsorunkon adventi, karácsonyi énekek szerepelnek. Jézus születése története kapcsán igen nagy a választék az Istent dicsérő énekekből, ebből mutatunk be egy szép csokrot kedves közönségünknek.

Reformáció 500 - Zenei hitvallásaink - Zsoltárok a reformációban

2016. november 05.  szombat   17:00
Kassa, református templom
A Reformáció 500. évfordulójára rendezett koncertsorozat tagja, melyen a Psalterium Hungaricum és a Debreceni Kántus közösen ad koncerteket Magyarország egyes nagyvárosaiban és határon túli magyar településeken.

Reformáció 500 - Zenei hitvallásaink - Zsoltárok a reformációban

2016. október 08.  szombat   19:00
Debreceni Nagytemplom
A Reformáció 500. évfordulójára rendezett koncertsorozat tagja, melyen a Psalterium Hungaricum és a Debreceni Kántus közösen ad koncerteket Magyarország egyes nagyvárosaiban és határon túli magyar településeken

Reformáció 500 - Zenei hitvallásaink - Jubileumi hangverseny

2016. szeptember 24.  szombat   18:00
Miskolc Avasi református templom
A Reformáció 500. évfordulójára rendezett koncertsorozat első tagja, melyen a Psalterium Hungaricum és a Debreceni Kántus közösen ad koncerteket Magyarország egyes nagyvárosaiban és határon túli magyar településeken.

Istentiszteleti szolgálat

2016. augusztus 14.  vasárnap   10:00
Sárospataki református templom
A Reformáció 500 éves évfordulójára rendezett hangversenysorozatunkra készültünk egy intenzív kórustáborban Sárospatakon a Debreceni Kántussal együtt. A frissen gyakorolt darabokból válogattunk néhány művet a vasárnapi istentiszteletre.

Református Énekek

2016. július 02.  szombat   19:30
Művészetek Palotája, Budapest
A Református Énekeskönyv énekeit és a református énekkincset bemutató koncertsorozat idei nagyszabású rendezvénye ismét a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében kerül megrendezésre. Az orgonával, és néha fúvós kamarazenekarral kísért énekekről minden évben CD felvétel készül. Idén Gárdonyi Zoltán zeneszerzőre emlékezve a kórusok több művét is előadják.

Zenés áhítat

2016. június 04.  szombat   18:00
Kelenföldi Evangélikus templom
Gárdonyi Zsolt orgonaművész, karnagy koncertjén énekli kórusunk a nagyszabású, zsoltárra írt kórusművet: Gárdonyi Zoltán: Dicsérő énekét, ezúttal zenekari kísérettel.

Zenés istentisztelet

2016. május 08.  vasárnap   17:00
Gyúrói református templom
Kedves régi kórustagunk Gyúrón református lelkész, és szeretettel meghívta kórusunkat, hogy énekeljünk egy tavaszi istentiszteleten. A zenés áhítaton a Reformáció 500. évfordulójára készülve bibliai zsoltárokat, zsoltárfelfolgozásokat énekel kórusunk Goudimeltől egészen 20. század végén élt szerzőkig.

Istentiszteleti szolgálat

2016. április 10.  vasárnap   10:00
Mezőcsáti református templom
A mezőcsátiak kedvessége mindig visszavonzza kórusunkat egy-egy templomi éneklésre. Idén is szép magyar művekkel készülünk hozzájuk, melyeket egy istentisztelet keretében éneklünk el orgonakísérettel illetve a cappella. Gazda István lelkipásztor tartja a vasárnapi istentiszteletet.

Bach mindenkinek - flash mob

2016. március 19.  szombat   11:00
Budapesti Vásárcsarnok
A Bach mindenkinek elnevezésű rendezvénysorozat keretében a Budapest több közterén, aluljárókban, tereken és a nagy csarnokban is hallható lesz Johann Sebastian Bach műveiből néhány. Ez a flash mob jó alkalom arra, hogy megszerettessük Bach zenéjét a kevésbé koncertlátogató közönséggel is.

Orgonaavató koncert

2016. március 06.  vasárnap   17:00
Budapest-Fasori református templom
A fasori Angster orgona teljes felújításra került, amit több napos avató ünnepség keretében mutatnak be az érdeklődőknek. A vasárnap esti koncerten Pálúr János orgonaművész által, több kórus közreműködésével hallhatjuk az új orgonát önálló és kísérő hangszerként is megszólalni. Az igehirdetést Szabó István püspök úr végzi.