Kezdő
Koncertek
Kapcsolat

Múltbeli koncertek, alkalmak

« korábbi évek
későbbi évek »

Ünnepi hangverseny Vajda János 70. születésnapja tiszteletére

2019. november 16.  szombat   18:00
Budapest, Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium Nagyterme
Vajda János, Kossuth-díjas zeneszerző 70. születésnapja alkalmából rendezett koncerten éneklünk kórusunkkal. Vajda János a reformáció 500. évfordulójára írt 7 tételes Istenes ének című művét adjuk elő több kórussal együtt, Pálúr János orgonakíséretével. A hangversenyt a KÓTA rendezi.

Tábori lelkészek európai találkozója

2019. november 04.  hétfő   17:00
Budapest, Nemzeti Közszolgálati Egyetem campusa, kápolna
Ünnepi istentiszteleten éneklünk, a tábori lelkészek európai találkozóján. Mendelssohn Richte mich Gott című 43. zsoltárra írt kórusműve és Liszt Pater Noster - Miatyánkja hangzik el a Christus oratóriumból. A gyülekezeti énekek fúvós zenekari kísérettel csendülnek majd fel.

Önálló koncertünk a Fasori Zenés Estéken

2019. november 03.  vasárnap   17:00
Budapest-Fasori református templom
Gyönyörű dallamokkal, zsoltárokkal, bibliai szövegű énekekkel készülünk erre a koncertünkre Mendelssohn és Liszt Ferenc műveiből. Több darabban is nyolc szólamban éneklünk, az orgonakíséretes műveknél Ferenczyné Koós Anita, és egy önálló művel Pálúr János orgonaművész működik közre. A 91. zsoltár angyali hangjai és Jézus boldogmondásainak megzenésített szövege is megszólal ezen a koncerten.

Kántus 280.

2019. október 26.  szombat   18:00
Debreceni Református Nagytemplom
Nagy évfordulóra készül a Debreceni Kántus. Ebben a naptári évben van megalapításának 280. és az alapító Maróthi György halálának 275. évfordulója is. Sok közös koncertje volt már a Psalterium Hungaricumnak és a Debreceni Kántusnak a reformáció 500. évében, ezen az estén is szeretnénk együtt ünnepelni velük. Vivaldi Magnificatja mellett több a capella és orgonakíséretes mű is elhangzik a koncerten.

Református tanévnyitó istentisztelet

2019. szeptember 01.  vasárnap   10:00
Mezőtúri református templom
Ünnepi tanévnyitó istentiszteleten éneklünk együtt a Debreceni Kántussal és a Mezőtúri Református Felnőttkórussal. A Mezőtúri Református Kollégium fennállásának 490. évfordulója alkalmából adunk hálát Istenünknek a felújított templomért és a kollégium megújult épületeiért a református tanévnyitó istentisztelet keretében.

Református Énekek XVIII.

2019. június 29.  szombat   19:30
Budapest, Művészetek Palotája, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
A Református Énekek koncertsorozat református énekkincsünket kívánja élővé tenni és egyben megörökíteni az utókor számára a koncerten készült CD és DVD felvételekkel. Református énekeink Isten igéjét közvetítik bibliai szövegeikkel, melyeket a gyülekezet együtt vehet ajkára - ez hatalmas élményt jelent mindannyiunk számára. A több száz fős kórus és az orgona vezetésével a közönség is bekapcsolódhat a közös éneklésbe.

Istentiszteleti éneklés

2019. április 28.  vasárnap   10:00
Mezőcsáti református templom
A mezőcsáti református gyülekezet és Gazda István lelkipásztor mindig nagy szeretettel várja kórusunkat templomába. Zsoltárfeldolgozásokat, bibliai szövegű énekeket viszünk a gyülekezetnek, Goudimel, Gárdonyi Zsolt, Lechner, Miskinis és Nagy Attila tollából.

Közreműködés a torinói Valdese kórus koncertjén

2019. április 27.  szombat   18:00
Budapest-Fasori református templom
A torinói Coro Valdese nagy múltú protestáns énekkar, melyet a XIX. század második felében alapítottak, mai létszámuk kb. 40 főből áll, vezetőjük Maestro Walter Gatti. Repertoárjuk evangélikus barokk szerzők, mint Bach, Schütz, valamint XIX. és XX. századi szerzők műveiből áll. Gyakran énekelnek külföldön együttműködve más kórusokkal, így jutottak el Magyarországra a mi kórusunkhoz. Hasonló repertoárunk lévén könnyen találtunk közös műveket, amelyeket együtt énekelhetünk. Gárdonyi Dániel, az egyházzenész Gárdonyi család legifjabb orgonistája kíséri a kórusokat a fasori templom megújult orgonáján.

Jótékonysági koncert

2019. április 11.  csütörtök   19:00
Budapest, Duna Palota
Kórusunk közreműködik az All Nations Lions Club jótékonysági gálaestjén, melyen a Premontrei Női Kanonokrend nővéreinek zsámbéki gyerekek között végzett tevékenységét kívánják segíteni. A klub évek óta nagy anyagi segítséget nyújt az adományok által a gyerekek iskolai tanulmányaihoz, étkeztetésükhöz, egészségügyi vizsgálataikhoz. Reméljük, közreműködésünkkel idén is összegyűlik számukra a megfelelő anyagi keret.

Bach Mindenkinek Fesztivál

2019. március 23.  szombat   17:00
Budapest-Kálvin téri református templom lépcsője
Bach-korálokat éneklünk a Kálvin téri református templom lépcsőjén fúvószenekari kísérettel. A János passió gyönyörű koráljait német nyelven énekeljük közönségünknek, illetve a koráldallamokat velük együtt magyarul, ha csatlakozni szeretnének az énekléshez.

Zenés áhítat

2019. február 16.  szombat   17:00
Alsónémedi, Széchenyi István Általános Iskola díszterme
Az alsónémedi református gyülekezet év eleji csendesnapját minden évben egy zenés áhítattal zárja. Idén kórusunkat kérték fel énekelni. Műsorunkon Claude Goudimel, Kodály Zoltán, Farkas Ferenc zsoltár feldolgozásai is szerepelnek, valamint Duruflé és Schönberg bibliai szövegű énekei.