Kezdő
Koncertek
Kapcsolat

Múltbeli koncertek, alkalmak

« korábbi évek
későbbi évek »

Adventi istentiszteleti szolgálat

2023. december 10.  vasárnap   10:30
Külső Üllői úti református templom
Adventi éneklésünk helyszíne idén egy kisebb budapesti református gyülekezet. Az ünnepre hangolódást Istent dicsérő kórusművek segítik az istentiszteleten az adventi, karácsonyi időszak énekeiből.

A Károli Egyetem napja - Egyházművészeti konferencia zárókoncertje

2023. október 14.  szombat   15:00
Nagykőrösi református templom
A Károli Gáspár Református Egyetem idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A nagykőrösi Hittanoktató és Kántorképző Intézet az egyetem egyik alapító karaként, ünnepi zenés istentiszteletet tart ebből az alkalomból, amelyre kórusunkat is meghívták énekelni. Gárdonyi Zsolt erre az ünnepre komponált Áldáskívánás című műve is ehangzik, valamint Kodály Zoltán Semmit ne bánkódjál című férfikari műve.

Zenei támogatói est a Baár-Madas javára

2023. szeptember 29.  péntek   18:00
Budahegyvidéki református templom
A Baár-Madas Református Gimnázium javára rendezett jótékonysági hangversenyen az Erkel Ferenc Vegyeskarral és Pálúr János orgonaművésszel együtt énekel kórusunk. Szívesen támogatjuk a gimnáziumot, hiszen sokunk alma matere, és az épülethez is kötődünk a próba helyszín miatt.

Egyházzenei koncert a Néprajzi Múzeumban - Ars Sacra Fesztivál

2023. szeptember 23.  szombat   18:00
Néprajzi Múzeum, Budapest
Kórusunk Tímár Sára népdalénekesnővel együtt énekel régi, de ma is aktuális zsoltárokat Isten dicsőségére. A kórógyi vagy kalotaszegi népi változat után a reformáció kezdetén írt genfi zsoltár dallam négyszólamú kórusra írt feldolgozását szólaltatjuk meg. A belépés ingyenes.

Református Énekek XX.

2023. július 01.  szombat   19:30
Zeneakadémia, Budapest
A Református Énekek koncertsorozat jubilál idén. Ismét a Zeneakadémia fogadja be ezt az eseményt, mint a sorozat kezdetén. Idén már főként az újonnan a Református Énekeskönyvbe bekerült énekek alkotják a műsor magját, amelyből sok már ismerős lehet a gyülekezetbe járó közönségnek.

Jótékonysági koncert a Szent Ferenc Kórház javára

2023. június 19.  hétfő   18:40
Szent Ferenc Kórház, Budapest
Koncertünk az Istent dicsérő énekek mellett a Petőfi évhez is kapcsolódik.

Emlékkoncert a 30 éves a Károli Egyetem tiszteletére

2023. március 31.  péntek   19:30
Budapest, Zeneakadémia
Március 31-én, a Zeneakadémián tartandó emlékkoncert keretében kerül bemutatásra a Károli Gáspár Református Egyetem 30. évfordulójára komponált, Áldáskívánás című négyszólamú vegyeskarra és orgonára írt zenemű, melyet Gárdonyi Zsolt zeneszerző, orgonaművész, a Károli Gáspár Református Egyetem díszpolgára komponált. Az alkotás a magyar református „Áldás, békesség!” köszöntéssel keretezve a Károli-Biblia áldó igéit szólaltatja meg.

Pálúr János - 32 év távlatában - orgonakoncert

2023. március 08.  szerda   19:30
Budapest, Zeneakadémia
Pálúr János orgonaművésszel gyakran szerepel kórusunk koncerteken, akár a Fasori Zenés Estéken, akár önálló koncertjeinken vagy a Reformáció 500 koncertsorozat alkalmával. Ezért örömünkre szolgál, hogy élete egy fontos koncertjének megismétlésén énekelhetünk a Zeneakadémián.

Fasori Zenés Esték

2023. március 05.  vasárnap   17:00
Budapest-Fasori Református Templom
Pálúr János orgonakoncertjén a résztvevő kórusok összkara színesíti a koncert műsorát Gárdonyi Zoltán Dicsérő ének című művével. Ez a mű Pálúr János diplomakoncertjén hangzott el 32 évvel ezelőtt, amit most szeretne megismételni az orgonaművész. Kórusunk mottójául is ebből a darabból választotta mottóját: Művem a Királynak szól - ami a 45. zsoltár 2. verse.