Kezdő
Koncertek
Kapcsolat

Istentiszteleti szolgálat

2012. május 13.  vasárnap   09:00
Cegléd-Felszegi református templom

A Cegléd-Felszegi református istentisztelet keretében éneklünk, majd Cegléd-Nagytemplom 10 órás istentiszteletének végén is fellépünk. A helyi temetőben tiszteletünket tesszük id. Arany László sírjánál 100-ik születésnapja alkalmából, aki a helyi református gyülekezetekben szolgáló lelkész-karnagy volt.

  Műsor:

Claude GOUDIMEL: 42. genfi zsoltár műleírás
Claude GOUDIMEL: 65. genfi zsoltár műleírás
Heinrich SCHÜTZ: Also hat Gott die Welt geliebt műleírás
Orlando GIBBONS: Almighty and everlasting God műleírás
KODÁLY Zoltán: Jövel, Szentlélek Úristen műleírás
NAGY Attila: Ároni áldás műleírás
NAGY Attila: 168. dicséret műleírás
MIKE Ádám: 125. genfi zsoltár műleírás

  Vezényel: Arany János és Györffy Katalin

  Cikk a Cegléd Info honlapról:

"A Psalterium Hungaricum Kórus Cegléden

Május 13-án Cegléden járt a Psalterium Hungaricum Kórus, Arany János vezetésével.
A kórus 2001-ben alakult meg Budapesten, azóta járják az országot, és szolgálnak. Elviszik a gyülekezetekbe a zene lélekemelő erejét, visszaadva ezzel abból a tehetségből, amit Isten az ő számukra adott. Ezt az önzetlenséget egy szombaton esett történet is példázza.

A kórus tagjai egy ceglédi étteremben ebédeltek, ahol egy kis asztaltársaság éppen aranylakodalmat ült. Ezt megtudván a Psalterium Hungaricum Kórus Arany János karnagy vezetésével elénekelte az ünnepelt házaspárnak az Áldjon az Úr kezdető fohászt, melynek szerzője egyik kórustaguk. Zeneileg tökéletes, szívből jövő, magasztos ívű hangzást tudtak rögtönözni, s énekük könnyeket csalt a jelenlévők szemébe. Nem is csoda, hogy 2004-ben a brémai kórusolimpián két kategóriában is arany fokozatot szereztek.

Ma részt vettek a Felszegi Református Gyülekezet vasárnapi istentiszteletén, koncertet adtak, majd a Református Nagytemplomban is megzengették a falakat.
A vendégszereplést kettős, nevezetes évfordulóra időzítették. Száz évvel ezelőtt született Arany László lelkipásztor-karnagy, aki hatvanhat éven át szolgálta a ceglédi református gyülekezetet. Ötven évvel ezelőtt Kodály Zoltán az ő felkérésére komponálta a Jövel Szentlélek Úr Isten című éneket, melyet a kórus e napon is előadott.
A Református Nagytemplom nagy harangja ma Arany László emlékére szólt.

Lénárd Ágnes
2012.05.13. "

A cikk ide kattintva elérhető eredeti helyén.Kapcsolódó képek:

Cegléd-Felszeg

Cegléd-Felszeg
Nagytemplom

Nagytemplom
Arany László

Arany László
Felszegen

Felszegen
a Nagytemplomban

a Nagytemplomban
borkóstolás

borkóstolás