Kezdő
Koncertek
Kapcsolat

Református énekek XII.

2013. július 06.  szombat   19:30
Művészetek Palotája, Budapest (Művészetek Palotája)

A Református Énekek koncertsorozat tagja. A nagyszabású énekes "istentiszteletet" a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben tartják idén is, az óriási 5 manuálos, 92 regiszteres orgona kíséretével, melyet idén Szilágyi Gyula orgonista szólaltat meg. A rendezvény interaktív, mivel a közönség is bekapcsolódhat éneklésével egyes énekverseknél.

  Arany János, karnagyunk a következőket nyilatkozta a Református Énekek kapcsán:

"A szép ének - miként minden műalkotás - a teremtő Isten és a teremtő ember találkozásának dokumentuma, a közösség ajkán évszázadokon át fönnmaradó ének pedig az ilyen találkozásokat kovácsolja tartós és boldog szövetséggé... A gyülekezetté vált közönség részesül az istentiszteletek áldásainak legjavából. A hangverseny egyes szakaszait megnyitó csöndes igeolvasásban találkozik a Biblia szavaival; befogadóként hallgatja, miként szólal meg a zengő Ige a kórus hangján, s egy-egy énekvers megszólaltatásában maga is részt vállalhat. S talán éppen ezek a közös éneklések hozzák el az este legértékesebb pillanatait, melyekben fölerősödik az üzenet:
A te igédnek summája igazság, és a te igazságod mind örökkévaló. (Zsoltárok 119,160.)"
Forrás: www.rfz.reformatus.hu

Böszörményi Gergelyt, a Református Zenei Fesztivál és a Református Énekek koncertsorozat főszervezőjét 2012. decemberében Magyar Örökség-díjjal tüntették ki munkásságáért. Örülünk, hogy kórusunk is hozzájárulhatott ehhez az elismeréshez!

  A kocertre jegyek a Periferic Recordsnál kaphatók:
Cím: 1114 Budapest, Bartók Béla út 59.
Nyitva tartás: H-P 13-18 óráig

Jegyárak: 1990, 2850, 3200, 3990 FtKapcsolódó képek:

Próba el?tti torna

Próba el?tti torna
Teltház

Teltház