Kezdő
Koncertek
Kapcsolat

Aktuális koncertek, alkalmak

Országos református tanévnyitó istentisztelet

2019. szeptember 01.  vasárnap   10:00
Mezőtúri református templom
Ünnepi tanévnyitó istentiszteleten éneklünk együtt a Debreceni Kántussal és mezőtúri kórusokkal. A Mezőtúri Református Kollégium fennállásának 490. évfordulója alkalmából adunk hálát Istenünknek az országos református tanévnyitó istentisztelet keretében. A énekkarok külön és együtt, összkarban is énekelnek kórusműveket.

Kántus 280.

2019. október 26.  szombat   18:00
Debreceni Református Nagytemplom
Nagy évfordulóra készül a Debreceni Kántus. Ebben a naptári évben van megalapításának 280. és az alapító Maróthi György halálának 275. évfordulója is. Sok közös koncertje volt már a Psalterium Hungaricumnak és a Debreceni Kántusnak reformáció 500. évében, ezen az estén is szeretnénk együtt ünnepelni velük. Vivaldi Magnificatja mellett több acapella és orgonakíséretes mű is elhangzik a koncerten.

Önálló koncertünk a Fasori Zenés Estéken

2019. november 03.  vasárnap   17:00
Budapest-Fasori református templom
Gyönyörű dallamokkal, zsoltárokkal, bibliai szövegű énekekkel készülünk erre a koncertünkre Mendelssohn és Liszt Ferenc műveiből. Több darabban is nyolc szólamban éneklünk, az orgonakíséretes műveknél Pálúr János orgonaművész közreműködik. A 91. zsoltár angyali hangjai és Jézus boldogmondásainak megzenésített szövege is megszólal ezen a koncerten.